Gyöngyös, Koronavírus

Koronavírus – Eddigi helyzetkezelés Gyöngyösön

2020. március 24.

Hiesz György polgármester bejelenti a Koronavírus Védelmi Alap létrehozását.

2020. március 23.

Már 6 személy van karanténban, de igazolt fertőzött továbbra sincs.

Az önkormányzat elindítja az időseket és a krónikus betegségben szenvedőket támogató szolgálatát.

A polgármester bejelenti, hogy korszerű diagnosztikai gépet vásárol Gyöngyös önkormányzata, amely a koronavírus szűrésére is alkalmas, és amelyet a város az egészségügy rendelkezésére bocsát.

2020. március 18.

Hiesz György polgármester felfüggeszti a lakbér, és a parkoló díj emelését, valamint másnaptól elrendeli a helyijáratú tömegközlekedés felfüggesztését.

Gyöngyösön ketten kerültek hatósági karanténba.

2020. március 17.

Bezár a Városháza ügyfélszolgálata, a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand, a Visonta utcai Idősek Klubja, a Lokodi utcai Napközi Otthon és a Petőfi utcai pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátója (az étkeztetés házhozszállítással folytatódik).

A Család- és Gyermekjóléti Központban, valamint a Hajléktalanszállón be- és kijárási tilalmat, illetve korlátozást rendelnek el.

Leállításra kerülnek az edzések az önkormányzati sportlétesítményekben, tilos a gyöngyösi játszóterek és a szabadtéri sportpályák használata.

A Családsegítő Intézet házasságkötő termében csak azok vehetnek részt az esküvőkön, akiknek jelenléte feltétlenül szükséges a házasság törvényességéhez.

Felfüggesztésre kerül a kórházban a járóbeteg szakrendelés, kivonják a közvetlen betegellátásból a 65 év feletti orvosokat, ápolókat.

2020. március 16.

Bezár a Cinema Bridge Mozi, a Mátra Művelődési Központ és a Vachott Sándor Városi Könyvtár, a Városgondozási Zrt. ügyfélszolgálata.

Meghirdetésre kerül az önkormányzat önkéntes programja.

2020. március 14.

Hiesz György polgármester elrendeli az óvodák, bölcsödék bezárását március 16-i hatállyal (a közétkeztetés folytatódik: a diákok hazavihetik ebédjüket).

2020. március 12.

Kévés Tamás és Kárpáti István alpolgármesterek bejelentik, hogy a város intézményeiben (Művelődési Központ, Sportcsarnok, Strand, Könyvtár) a meghirdetett események ill. foglalkozások korlátozottan látogathatóak, elhalasztásra kerülnek ill. elmaradnak.

Az Operatív Törzs döntése nyomán a beltéri rendezvények 100 főig, a kültéri rendezvények 500 főig látogathatóak Gyöngyösön is.

2020. március 10. 

Dr. Szén Gabriella, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke és Kárpáti István alpolgármester bejelenti, hogy a március 15-i városi megemlékezés elmarad.

Az Idősek Bentlakásos Otthonában meghosszabbítják a látogatási tilalmat.

0
Érdekel minket a Te véleményed is!