Gyöngyös, Koronavírus

Mit tett Gyöngyös eddig a koronavírus ellen?

Nézzük vissza a koronavírus felbukkanása óta tett intézkedéseket Gyöngyösön.

2020. április 9.

A kormány döntése alapján, amely szerint a polgármesterek saját hatáskörben dönthetnek a kijárási korlátozás szigorításáról, Hiesz György polgármester az alábbiakat rendelte el:

A Gyöngyös közigazgatási területén található mátrai parkolók (Farkasmály, Mátrafüred összes várakozó helye, Sástó parkoló, Sástó felső parkoló, Görgőbikki parkoló, Mátraháza nagyparkoló, Mátraháza Árnyas parkoló, Kékestető összes parkolója) péntek reggeltől hétfő éjfélig nem használhatók.

Kesztyű és maszk viselése kötelező Gyöngyös közigazgatási határain belül (a Mátra vonatkozó részein is) és kötelező az emberek közötti 1,5 méteres távolság megtartása.

2020. április 6.

Hiesz György polgármester tájékoztatást ad arról, hogy a gépjárműadó elvétele, illetve a parkolási díjak eltörlése a becslések szerint közel 200 millió forintos hiányt fog teremteni.

A város gyorsteszteket rendelt elsősorban a “frontvonalban” dolgozók számára.

A megüresedett bérlakásokat a kórház kérésére az ide gyógyítani érkező orvosok rendelkezésére bocsátja a város.

2020. április 1. 

Kévés Tamás alpolgármester bejelenti, hogy a járvány végéig a közterületeken lévő utcabútorokat, oszlopokat a Városgondozási Zrt. folyamatosan fertőtleníteni fogja.

2020. március 31.

Hiesz György polgármester bejelenti, hogy az eredetileg megrendelt tesztelő gép helyett egy másik típust rendel meg az önkormányzat.

2020. március 30.

Kévés Tamás alpolgármester vezetésével a Polgármesteri Hivatal munkatársai figyelemfelhívó plakátokat helyeztek ki a város északnyugati részében. Emellett a nap folyamán végigjárták a nagyobb üzleteket és amellett, hogy tájékoztatták az üzletvezetőket a kormányzati döntésekről, kérték őket, hogy minél nagyobb gondot fordítsanak arra, hogy a dolgozók és a vásárlók minél biztonságosabb körülmények között legyenek.

2020. március 28.

Gyöngyös és az országos médiában! Gyöngyös azon városok egyike, amely komoly mértékű saját erőforrást is mozgósít a tesztelés érdekében.
Az RTL Klub és benne Hiesz György:
http://gyongyos.hu/koronavirus/2020/03/30/gyongyos-is-hamarosan-tesztel/

2020. március 27.

Leállt a gyöngyösi tömegközlekedés.

Kévés Tamás alpolgármester a sajtótájékoztatón ismertette, hogy már van igazolt koronavírusos beteg Gyöngyösön. A sajtótájékoztatón ismertette a kormány által 2020. március 28-től elrendelt kijárási korlátozás fontosabb elemeit.

2020. március 26.

A Városházán informális jelleggel tanácskozott a Város vezetése: a polgármester, a két alpolgármester, a jegyző és a három frakcióvezető.

2020. március 25.

Elindult Gyöngyös Város honlapjának egy új aloldala, amely kifejezetten a koronavírussal kapcsolatos helyi információkra koncentrál. http://gyongyos.hu/koronavirus/

Bejelentésre került, hogy 2020. március 27-től leáll a gyöngyösi tömegközlekedés.

2020. március 24.

Hiesz György polgármester bejelenti a Koronavírus Védelmi Alap létrehozását.

2020. március 23.

Már 6 személy van karanténban, de igazolt fertőzött továbbra sincs.

Az önkormányzat elindítja az időseket és a krónikus betegségben szenvedőket támogató szolgálatát.

A polgármester bejelenti, hogy korszerű diagnosztikai gépet vásárol Gyöngyös önkormányzata, amely a koronavírus szűrésére is alkalmas, és amelyet a város az egészségügy rendelkezésére bocsát.

2020. március 18.

Hiesz György polgármester felfüggeszti a lakbér, és a parkoló díj emelését, valamint másnaptól elrendeli a helyijáratú tömegközlekedés felfüggesztését.

Gyöngyösön ketten kerültek hatósági karanténba.

2020. március 17.

Bezár a Városháza ügyfélszolgálata, a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand, a Visonta utcai Idősek Klubja, a Lokodi utcai Napközi Otthon és a Petőfi utcai pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátója (az étkeztetés házhozszállítással folytatódik).

A Család- és Gyermekjóléti Központban, valamint a Hajléktalanszállón be- és kijárási tilalmat, illetve korlátozást rendelnek el.

Leállításra kerülnek az edzések az önkormányzati sportlétesítményekben, tilos a gyöngyösi játszóterek és a szabadtéri sportpályák használata.

A Családi Intézet házasságkötő termében csak azok vehetnek részt az esküvőkön, akiknek jelenléte feltétlenül szükséges a házasság törvényességéhez.

Felfüggesztésre kerül a kórházban a járóbeteg szakrendelés, kivonják a közvetlen betegellátásból a 65 év feletti orvosokat, ápolókat.

2020. március 16.

Bezár a Cinema Bridge Mozi, a Mátra Művelődési Központ és a Vachott Sándor Városi Könyvtár, a Városgondozási Zrt. ügyfélszolgálata.

Meghirdetésre kerül az önkormányzat önkéntes programja.

2020. március 14.

Hiesz György polgármester elrendeli az óvodák, bölcsödék bezárását március 16-i hatállyal (a közétkeztetés folytatódik: a diákok hazavihetik ebédjüket).

2020. március 12.

Kévés Tamás és Kárpáti István alpolgármesterek bejelentik, hogy a város intézményeiben (Művelődési Központ, Sportcsarnok, Strand, Könyvtár) a meghirdetett események ill. foglalkozások korlátozottan látogathatóak, elhalasztásra kerülnek ill. elmaradnak.

Az Operatív Törzs döntése nyomán a beltéri rendezvények 100 főig, a kültéri rendezvények 500 főig látogathatóak Gyöngyösön is.

2020. március 10. 

Dr. Szén Gabriella, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke és Kárpáti István alpolgármester bejelenti, hogy a március 15-i városi megemlékezés elmarad.

Az Idősek Bentlakásos Otthonában meghosszabbítják a látogatási tilalmat.

Érdekel minket a Te véleményed is!