Eger

Finisébe ért a M25 autóút

Arold Péter

Nyáron már gyorsforgalmi úton  lehet  Egerből Budapestre utazni.

Befejező szakaszához közeledik a Budapest Eger gyorsforgalmi út építése. Nyáron már jelentős időmegtakarítással érhetjük el Heves megye székhelyét.

Heves megye székhelyének gyorsforgalmi bekötésének előkészítéseként a 2502-es út Andornaktályát elkerülő szakasza, valamint Egerben a 252-es főút rekonstrukciója készült el 2018 augusztusára a Colas kivitelezésében. A HE-DO Kft. ezt követően kapcsolódott be az útépítésbe az M25-ös első ütemében, ahol a Colas Út Zrt.-vel és a KM Építő Kft.-vel konzorciumban a pálya egy 4 kilométeres szakaszát készítették el Eger és Andornaktálya között.

  

A műszaki átadás-átvétel után a tervek szerint idén nyáron a szakemberek átadják a forgalomnak a HE-DO Kft. munkájának is köszönhetően teljesen új nyomvonalon megépült M25-ös autóutat az M3-as autópálya és Eger között – írja a cég honlapja.

„Az M25-ös déli szakaszára egy közbeszerzési eljárásban, ám a leendő autóút két részre való bontásával írt ki pályázatot a beruházó NIF Zrt. Vállalatunk konzorciumvezetőként a Colas Út Zrt.-vel együtt nyújtott be sikeres pályázatot a déli szakasz északi részének megépítésére. A munkálatok a 3-as számú főút és Andornaktálya között kezdődtek meg a 7+073-tól a 14+617 kilométerszelvényig tartó szakaszon, ahol cégünk a 3-as számú főúttól dolgozott felfelé Eger irányába a 11-es számú kilométerszelvényig. Ezen a szakaszon 2018 márciusában láttunk munkához”

– mondta Fényes Tamás, a HE-DO Kft. projektigazgatója.

A műszaki átadás után idén nyáron az autósok birtokba vehetik az M25 autóutat, amivel teljessé válik Eger és az M3-as autópálya közötti összeköttetés.

Címlapfotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Érdekel minket a Te véleményed is!