Gyöngyös

Folyamatosan tisztítják a gyöngyösi utakat

GyöngyösA szerda reggeli havazás miatt csúszósak és latyakosak a gyöngyösi utak is. A Városgondozási Zrt. (VG Zrt.) folyamatosan takarítja az utakat és a járdákat, ettől függetlenül nem árt óvatosan közlekedni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délutáni előrejelzése nyomán, a várható havazás miatt a városgazda tegnap este 8 órától elrendelte a gyöngyösi és a mátrafüredi utak elősózását egyebek között a forgalmasabb főutakon, a körforgalmakban, a hidakon, valamint a dombi városrészre vezető szakaszokon.

Szerda hajnalban a síkosság-mentesítést ismét elvégezték a VG Zrt. munkatársai, akik az utak megtisztítása mellett az önkormányzat feladatellátásába tartozó járdákról is eltakarították a havat, továbbá a lakosságtól eddig beérkezett jelzéseknek megfelelően a kért járdaszakaszokat is megtisztították.

Boros Vince városgazda elmondta: a feladattal megbízott szerződéses szolgáltató négy munkagéppel, 23 közfoglalkoztatásban dolgozóval, valamint egy önkormányzati karbantartó csoporttal gondoskodik arról, hogy a városban balesetmentesen lehessen közlekedni.

A lakosok is sokat tehetnek annak érdekében, hogy a városban lévő járdák járhatóak legyenek. Az ingatlan tulajdonosának vagy bérlőjének a feladata az ingatlan megközelítésére szolgáló járdák tisztán tartása a telekhatártól legalább 5 méteres szélességben. Ha valaki nem tesz eleget a kötelezettségének, és az ingatlannál emiatt baleset történik, a kártérítés az ingatlan tulajdonát vagy bérlőjét terheli.

A városgazda hozzátette: miután az esti órákban újabb havazás várható, délutánra ismét elrendeli a készenlétet a VG Zrt.-nél.

gyongyos.hu

 

+1
Érdekel minket a Te véleményed is!