Füzesabony

„Három a magyar igazság” – gondolták a rablók

Az Egri Járási Ügyészség többrendbeli rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú elkövetővel és 45 éves társával szemben, akik Füzesabonyban rövid egymásutánban elkövetett két sikertelen rablási kísérlet után végül egy, a társaságukban lévő harmadik sértettet raboltak ki.

2020. július 24-én a délutáni órában a vádlottak a füzesabonyi vasútállomás aluljárójában tartózkodtak abból a célból, hogy bármi áron pénzt szerezzenek. Amikor meglátták egyikük hajléktalan ismerősét, a felnőttkorú terhelt egy állítólagos tartozás hamis ürügyével megállította őt, és pénzt követelt tőle. Mivel nem kapott, többször ököllel arcon ütötte a férfit, majd elvette az oldaltáskáját, melyet átkutatott, de mivel pénzt nem talált benne, visszaadta azt.

A két vádlott ezután a támadásnál jelen lévő egyik szemtanú társaságában elment abba a házba, ahonnan a rablási kísérlet sértettje érkezett, mivel úgy gondolták, hogy a házigazdánál találnak majd pénzt. A lakás tulajdonosa éppen a szobában vacsorázott, amikor megérkeztek hozzá a vádlottak, akik tőle is pénzt követeltek. A sértett megtagadta, hogy fizessen nekik, ezért az idősebb vádlott a fejére borította a levessel teli tányért, majd azzal, és ököllel is többször megütötte áldozatát. Társa ezalatt az ajtóban állta el a menekülési útvonalat.

Miután így másodszorra sem jutottak pénzhez, a vádlottak kimentek az udvarra, ahol az őket a vasútállomásról az ingatlanhoz kísérő férfi várakozott, zsebében egy pénztárcával. A fiatalabb terhelt észrevette a tárcát, ezért odalépett az immár harmadik sértetthez és ököllel leütötte őt, melyet követően a társával közösen átkutatták a zsebeit. Az ennek során nála talált 26 ezer forintot nyomban el is vették az újabb áldozatuktól, majd elmentek a boltba, ahol szeszes italokat vásároltak belőle maguknak.

A vádlottakat a rendőrség három napon belül elfogta és őrizetbe vette, melyet követően az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

Az Egri Járási Ügyészség a most benyújtott vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a fiatalkorú elkövetővel szemben 3 év 6 hónap, míg felnőttkorú társával szemben 7 év szabadságvesztést szabjon ki, továbbá mindkettejüket tiltsa el a közügyek gyakorlásától – tájékoztatót az Ügyészség

0
Érdekel minket a Te véleményed is!