Egyéb kategória

Biztosítók – Tisztességtelen szerződések

Újabb biztosító tisztességtelen szerződési feltételeit semmisítette meg a bíróság; a Fővárosi Ítélőtábla döntését Medveczky Gábor fellebbviteli főügyész áttörésnek nevezte a biztosítós ügyekben az MTI-nek szerdán küldött közleményében.

    A főügyész azt írta: újabb közérdekű perben állapította meg a bíróság, hogy az elévülés egy, illetve két évre rövidítése tisztességtelen.


    Emlékeztetett: az ügyészség több biztosító általános szerződési feltételeit támadta amiatt, mert az általános öt év helyett egy-, illetve kétéves elévülési időket alkalmaznak a fogyasztókkal szemben, amely a Fővárosi Ítélőtábla mostani perben meghozott döntése szerint tisztességtelen és ezért érvénytelen.

További hírek


    Mint írta, a másodfokú perben megerősítést nyert az, hogy a biztosító által a teljesítéshez kért dokumentumok egy részének – például orvosi dokumentumok, a boncjegyzőkönyv, a műtéti napló másolata vagy a hatósági okiratok, így jogerős közigazgatási határozatok – a biztosító által a fogyasztótól elvárt beszerzése és megküldése jogellenes.

Szponzorált tartalom

Kex Autós-Motoros Iskola Hatvan Kezd nálunk a vezetést

  • Új motorral lettünk gazdagabbak
    by kexautos on 2020.08.14. at 20:11

    Új motorral bővítettük járműparkunkat, így még több motorozást megtanulni vágyó tanulónak van lehetősége a gyors motorra kerülésre. The post Új motorral lettünk gazdagabbak appeared first on Kex Autós-Motoros Iskola Hatvan.

A Fővárosi Ítélőtábla kedden is hasonló tartalmú döntést hozott, akkor egy másik biztosítótársaság általános szerződési feltételeinek egy részét nyilvánította semmissé tisztességtelenség miatt.

Abban a perben többek közt ugyancsak azt mondta ki a bíróság, hogy tisztességtelen a fogyasztó szempontjából az a szerződési feltétel, amely a biztosítási szerződésből eredő igények elévülési idejét a biztosítási esemény bekövetkeztétől számított egy évre rövidítette le, szemben az ötéves általános elévülési idővel.

Érdekel minket a Te véleményed is!