Hírek, Rendőrségi hírek

Drogtanya Heves megyében

Vádat emelt a Hevesi Járási Ügyészség két ember ellen, akik felfüggesztett szabadságvesztésük idején tiltott pszichoaktív anyagok rendszeres eladásából tartották fenn magukat Hevesen – közölte a megyei főügyész szerdán az MTI-vel.

    Szalóki Zoltán tájékoztatása szerint az együtt élő, elítélt férfi és nő büntetésük hatálya alatt nem vállalt munkát, egyetlen legális jövedelmük a havi 22 800 forintos, foglalkozást helyettesítő támogatás volt. Ennek kiegészítéseként 2020 nyarán hevesi otthonukban elkezdtek drogot, etil-hexedron tartalmú új pszichoaktív anyagot árulni.

További hírek


    A tetten ért fogyasztók kihallgatásukon elmondták, a fehér port a pár nőtagjától vásárolták. A nyomozók ez alapján házkutatást tartottak a hevesi lakásban, majd őrizetbe vették az asszonyt, akit később le is tartóztattak.
  

  A férfit ez sem tartotta vissza a drogkereskedést folytatásától. Végül néhány hét múlva egy újabb házkutatás után őt is elfogták és letartóztatták, ám a vádlott ezt megelőzően még két vevőjét is felkereste és életveszélyes fenyegetéssel próbálta őket párja ellen tett terhelő vallomásuk visszavonására bírni.


    Mindezek miatt a Hevesi Járási Ügyészség társtettesként, kereskedéssel, bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja a párt, emellett a férfival szemben kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt is vádat emelt – jelezte a főügyész.


    A vádhatóság az elkövetőkkel szemben négy és fél, illetve hat év börtönbüntetés kiszabását javasolja, továbbá kérte, hogy a bíróság rendelje el a vádlottak korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását.

Érdekel minket a Te véleményed is!