Hírek

Tizenhét önkéntes tűzoltó egyesület részesült pénzbeli támogatásban

Döntés született az önkéntes tűzoltó egyesületek pénzbeli támogatásáról. A katasztrófavédelem 2021-ben is hétszázmillió forint összértékű támogatást oszthat szét a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek között. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a hétszázmillió forintból százmilliót az önkéntes mentőszervezetek kapnak.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt pályázatra az idei évben huszonöt Heves megyében együttműködési megállapodással rendelkező egyesület nyújtott be pályázatot, amelynek segítségével működési, gépjármű- és szertárfelújítási támogatásokhoz, valamint különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak. 

A bíráló bizottság munkájában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai mellett a Magyar Tűzoltó Szövetség által delegált tagok is részt vettek. Első körben a pénzbeli támogatások jóváhagyása történt meg, Heves megye működési területén tizenhét együttműködési megállapodással rendelkező önkéntes egyesület, összesen több mint 9 millió forint támogatásban részesült. A további természetbeni támogatásokról az egyes beszerzési eljárások után döntenek.

A pénzbeli támogatásokra vonatkozó javaslatot az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta, ennek értelmében valamennyi, ebben a kategóriában pályázó önkéntes tűzoltó egyesület pozitív elbírálásban részesült. Hazánkban ötszázhárom egyesület összesen 287,1 millió forint támogatást kap. A fennmaradó keretösszeg a természetbeni támogatásokhoz nyújt fedezetet.

A pályázók ebből az összegből működési költségeikre, szertárépítésre és felújításra, valamint gépjármű és technikai eszköz felújítására költhetnek, egyes eszközöket pedig maguk szerezhetnek be.

Fotó: Heves MKI


Érdekel minket a Te véleményed is!